Log Out | Member Center

91°F

99°/75°

Movie Maniac Quiz: How well do you know ‘Pirates of the Caribbean’?

  • The Wichita Eagle
  • Published Friday, July 4, 2014, at 12 a.m.

Photos

If you go

‘Summer of Sparrow’

What: Screenings of all four “Pirates of the Caribbean” movies

When: “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” on Monday, “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest” on July 14, “Pirates of the Caribbean: At World’s End” on July 28 and “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides” on Aug. 4. All films start at 7 p.m.

Where: Orpheum Theatre, 200 N. Broadway

How much: $5; $4 students/seniors/military

‘Pirates of the Caribbean’ quiz answers

1. A

2. B

3. C

4. B

5. A

6. A

7. C

8. A

9. A

10. B

Pirate rank scale

0-3 correct: Cabin boy – You’ve got work to do

4-6 correct: Stowaway – You’re on board, but just barely

7-9 correct: First mate – You’re proven and reliable, don that eye patch!

10 correct: Pirate king – You’ve hit the mother lode! Treasure awaits.

Ahoy, mateys!

The Orpheum Theatre in Wichita is kicking off its “Summer of Sparrow” series on Monday with a screening of “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl,” followed by its sequels showing each Monday through Aug. 4.

The films were a massive success, taking in more than $1 billion total. That’s a lot of doubloons. So many of you are huge fans of the series. But how well do you know the movies? Take this quiz to find out:

1. Johnny Depp received a best actor Academy Award nomination for “The Curse of the Black Pearl.”

A. True

B. False

2. Jack Sparrow was born on:

A. An island

B. A pirate ship

C. A bar

3. Who is Jack Sparrow’s father?

A. Admiral Sparrow

B. Captain Morgan

C. Captain Edward Teague

4. Which pirate originally discovered the treasure that cursed the Black Pearl?

A. Blackbeard

B. Cortez

C. Long John Silver

5. What is the name of Barbossa’s monkey?

A. Jack

B. Little Barbossa

C. Uncle Randy

6. What is Jack’s last line in “Dead Man’s Chest”?

A. “Hello, beastie.”

B. “Hasta la vista, baby.”

C. “A pirate’s life for me!”

7. What is in the Dead Man’s Chest?

A. Davy Jones’ brain

B. Davy Jones’ finger

C. Davy Jones’ heart

8. In “At World’s End” Jack wants to follow the example of what sea-faring race?

A. Cuttlefish

B. Mermaids

C. Sharks

9. Who winds up with the Black Pearl at the end of “At Worlds’ End?”

A. Barbossa

B. Elizabeth

C. Gibbs

10. When we first see Jack in “On Stranger Tides,” he is disguised as a:

A. Lawyer

B. Judge

C. Woman

Subscribe to our newsletters

The Wichita Eagle welcomes your comments on news of the day. The more voices engaged in conversation, the better for us all, but do keep it civil. Please refrain from profanity, obscenity, spam, name-calling or attacking others for their views. Please see our commenting policy for more information.

Have a news tip? You can send it to wenews@wichitaeagle.com.

Search for a job

in

Top jobs